Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Dubai'de Erdek Tanıtıldı

Dubai

Ortadoğunun en büyük turizm fuarlarından biri olan Uluslararası Arabian Travel Market 2012 Dubai Turizm Fuarı, 30Nisan - 03 Mayıs tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Devletinin Dubai Şehrinde Yapıldı.

Ortadoğunun en büyük turizm fuarlarından biri olan Uluslararası Arabian Travel Market 2012 Dubai Turizm Fuarı,  30Nisan - 03 Mayıs tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Devletinin Dubai Şehrinde Yapıldı. Türkiye, 20 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan fuarda,   T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın 600 metrekarelik standıyla tanıtıldı.

Ülkemizin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin etkili  bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazarındaki payımızın arttırılması amacıyla, katılmakta olduğumuz uluslararası Dubai turizm  fuarında, Bakanlıkça  gerçekleştirilmekte olan reklam kampanyalarında olduğu gibi özellikle ülkemizin turizm destinasyonların ön plana çıkartılması amaçlandı. Türkiye Standında tanıtımı yapılan Resepsiyon ünitelerinin her birinde bölge destinasyonlarını tanıyan en az iki profesyonel turist rehberi Bakanlıkça görevlendirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın tanıtım standında Balıkesir İlimizde yer alarak, İlimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanında Erdek-Ayvalık-Edremit gibi Turizm merkezleri  tanıtıldı.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız,  Dubai`de yapılan Uluslararası Turizm Fuarına katılarak bölgemizin tanıtımını yaptı. Bu fuar ve yaptığı temaslar hakkında bilgi veren Kaymakam Kaygısız "Dünya da her yıl çok fazla değişik destinasyon açılıyor. Her yeni destinasyon,  tatil yapanlar için alternatiflerin çoğalması demek. Bizde bölgemizi bu alternatiflerin içine sokmak için bu tür turizm fuarlarına katıldık.
Fuarda 600 metrekarelik genel bir Türkiye standı vardı. Balıkesir İlimize  stand içinde ayrılan bölümde, götürdüğümüz tanıtım materyallerini koyduk ve kısa sürede tükendi. Birleşik Arap Emirlikleri geliri çok yüksek olan bir ülke. Her yıl yaklaşık olarak ülkemize 35 bin turist geliyor. En çok İstanbul, Antalya ve Bursa`ya geliyorlar. Turla değil genelde bireysel seyahat etmeyi seviyorlar ve bir Avrupalı turistin 6 katı harcama yapıyorlar. Balıkesir İli olarak bizim de bu orandan pay almamız gerekiyor. Bu fuarda yeşili, doğal güzellikleri, iklimi ve oksijeniyle doğa cenneti olan ilçemizin ve Balıkesir İlinin tanıtımını yaptık" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı